Iphone och annat

Har inte haft tid eller blivit av att man skrivit här på en tid nu, orken har liksom inte infunnit sig.
Men nu när Wickan ringde och väckte mig för att han trodde att jag jobbade så är man ju uppe i ovanligt god tid på en ledig dag, så då kan man ju kluddra ner ett ord eller två.

Vad har hänt sedan sist då...

Jo jag har köpt mig en ny mobiltelefon, en Iphone blev det iaf till slut.
Är supernöjd med den, tar ett tag (som med vilken ny pryl som helst) att lära sig den men den fungerar ypperligt bra.
Är ju bara några grejer man saknar, mms och bluetooth-file transfering tex, sedan både ett plus och minus med en annan sak, sms... förr sparades var sms för sig, i Iphonen sparas de som en konversationslogg, vilket i sig är bra eftersom man kan följa diskussionen jätteenkelt, dessvärre kan man inte spara enskilda sms, om någon skickar ett gulligt sms eller så så kan man inte spara just det smset utan måste skriva ner det isf, eller spara hela konversationsloggen...

Har varit och sett Prins Caspian åxå, en bra film - lite seg ibland kanske men jag tycker ändå den håller måttet. Hoppas att de gör fler filmer om Narnia, skulle gärna se Prins Caspian och skeppet gryningen tex, den boken är bra tycker jag.

Det är mycket film som görs och ska göras som man vill se nu. Snart kommer tex den nya Batman - The dark knight - som verkar hur bra som helst.

Jaa vad mer, Krille och Kicki var här i helgen som var, det var trevligt, käkade på The golden elephant och sedan kikade vi på bio. Alltid lika kul att umgås med Krille.
Syrran, Tommy och Vanja var här i måndags. Det går fort med barn upptäcker man - Nu går hon ju faktiskt riktigt bra - senast jag såg Vanja så kunde hon knappt gå med stöd från föräldrar, nu "springer" hon nästan fram :-p
Verkar även som att Vanja ska bli storasyster till våren.

Ska snart ha semester åxå det ska bli skönt.
2 hela veckor som inte har en enda sak inplanerad egentligen.
Ska ut och segla med farmor och farfar - hoppas på en längre tur i år.
Ska försöka hälsa på Moberg och Desperado åxå.
Får se vad som hinns med, har ju annars en 2 veckorsperiod till inom kort :-p

Jaa det får räcka med uppdatering för ett tag.



Dagens skämt:

En kille spelade golf en dag och tappade räkningen. Han såg en dam strax framför och gick fram till henne och frågade:
- Ursäkt, kan du hjälpa mig? Jag vet inte vid vilket hål jag är.
- Du är ett hål bakom mig. Jag är på sjunde - du är på sjätte.
Han tackade henne och fortsatte spela. Några hål senare hade han återigen tappat räkningen. Han såg samma dam och gick fram till henne något generad.
- Ursäkta att jag stör igen, men jag har tappat räkningen igen, kan du vara vänlig och tala om vilket hål jag är vid?
- Du är ett hål bakom mig. Jag är på fjortonde - du är på trettonde.
Återigen tackade han henne och fortsatte spela. När han spelat klart såg han henne i klubbhuset. Han gick fram och frågade om han fick bjuda på en drink som tack för hjälpen. Hon tackade ja. Medan de drack frågade han vad hon sysslade med när hon inte spelade golf.
- Jag är försäljare.
Han svarade:
- Du skojar - det är jag med. Vad säljer du?
- Det är för genant för att tala om, men efter att han insisterat på att få veta gav hon med sig.
- Du lovar att inte skratta?
- Jadå, jag lovar.
- Jag säljer tamponger.
Mannen föll omkull på golvet - storskrattandes.
- Du lovade att du inte skulle skratta!
- Jag är hemskt ledsen men jag rår inte för det. Jag säljer toalettpapper - så jag är fortfarande ett hål bakom dig!

Ungdomspaddling i regn

Helgen som var ägnades åt att ta sig till Flarken för en paddeltur med några goa vänner.

Lördagen började tidigt, 07.00 plockade jag upp Andreasi Fristad och for sedan till Vinninga för att plocka upp Zomby-Sanna och sedan ut till Flarken.
Väl där förberedde vi färden, tog några paddlar och en flytbäst och en kanot, valde paddelkompis och gav oss iväg, varmt och skönt med solen stekandes från vattnet och himlen. Efter några timmars paddling kom vi fram till det ställe där vi tänkte övernatta, gissa om några av oss var röda av solen ^^ Men det fanns ingen tanke på det egentligen, nu skulle det fixas fram ved och vindskydd skulle upp. Jag och Karl fixade fram lite ved och gav oss i kast med att såga lite i värmen, jättevarmt och svettigt, så det tog inte lång stund innan vi bestämde oss för att ta ett dopp. Kallt till en början men skönt efter ett tag, Karl gick upp snabbt han tyckte det var kallt :-p
Men snart var både Josef, Andreas, Sanna och Emma i och vi badade och simmade runt och hade det skönt :-)


Josef paddlar solo.

Efter det var det matdags och så fort det var klart gick det i ilfart till vindskyddet med mat och packning, regnet började droppa med många och stora droppar, tills slut kom de tätt och ofta, vilket resulterade i att några personer gav sig i kast med att ordna till vindskydden lite bättre och så blev det till slut mat :-)
Lite maffialek efter det, många personer med lika många viljor och regler ^^


Emma lagar mat, trevlig, primitiv men väldigt effektiv matlagning :-p


Krille ligger och funderar i blåbärsriset :-)

Sängdags närmade sig efter det, problemet var att det var ungefär en triljard mygg i vindskyddet... min sovsäck går ner till ett par minusgrader vilket innebär att den blir något jättevarm, vilket i sin tur innebär att man gärna vill ha en liten öppning där frisk luft kan strömma in, men det gick inte att ha en öppning pga alla mygg. Kunde inte sova, ont om frisk luft och en kropp som badade i svett. Efter någon/några timmar gav jag upp och tog mitt pick och pack och gav mig iväg ner till klipporna och kanoterna. Var för tillfället uppehåll i regnandet vilket innebar att jag ordnade till det och la mig under en kanot för att få regnskydd typ. Somnade äntligen till frisk luft och frisk bris som höll mygg och annat jävulskap borta. Vaknade sedermera till att det regnade och min sovsäck var ganska blöt. Försökte ta på mig kläder och regnställ under kanoten (inte så lätt kan jag lova) och gav mig iväg upp till det vindskydd vi gjort för pckningen, där låg Karl och sov, jag la mina liggunderlägg där och satte mig en stund och till slut la jag mig med min ryggsäck under magen och somnade tydligen där ^^

Hela dagen efter regnade det, har aldrig haft så blöt packning på något läger någonsin som den jag hade denna helg. Tur att det bara var en natt :-p
Vi paddlade med gott humör och många skratt tillbaka till Flarken i ösregnet, regnställ kunde lika gärna kvittat, var lika blött innanför som utanför ^^
Det värsta var att att jag tappade mina glasögon i sjön... måste skaffa nya, och det är 4 laxar rakt ner i sjön :-/
Letade 3 gånger efter dem vid bryggan, var visserligen varmt, väldigt varmt och skönt i vattnet men jag hittade inte mina ögon, så det var lite spännande att köra hem utan dem ^^
Men det gick bra ändå.



Dagens skämt:

- Herre Gud! Vad har hänt med dig, utbrister bartendern när han får se Hasse stappla in med bruten arm på baren.
- Jag hamnade i bråk med Svensson, svarar Hasse.
- Svensson! Han är ju en liten räka, säger bartendern. Han måste ha haft ett vapen i sin hand?
- Ja, det hade han. En spade för att vara exakt, förklarar Hasse.
- Men snälla nån, hade inte du nåt i din hand?
- Jodå, fru Svenssons bröst. En underbar känsla, men inget vidare att försvara sig med.

Om sniglar på krokiga vägar

Varför är det alltid så att man under dagen när man sitter och kör alltid kommer på långa inlägg man skulle kunna skriva här om massa bra saker, men så fort man kommer hem och ska skriva så kommer det knappt fram något.
Det där med att få ner tankarna ner till fingrarna och genom tangentbordet och in i datorn, upp på skärmen... det är verkligen inte min starka sida!

Men en sak jag har funderat många gånger nu är vissa vägar...

Sträckan mellan Borås och Alingsås tex, den vägen är ganska kass för övrigt men det är inte i första hand det som irriterar mig. Utan det är en liten enkel sak som omkörning av andra. Det är nästan stört omöjligt och varför är det det kan man ju då undra. Jo, det är nämligen så att där det är rakt och fint med lång siktsträcka, där blir det omkörningsförbud helt plötsligt medan det på kurviga krokiga ställen upphör med omkörningsförbud. Helt jätteunderligt och konstigt.
Jaja varför ska man om någon då undrar du säkert nu - om vägen nu ser ut som den gör.
Jo, av den enkla anledningen att jag vägrar att åka bakom gamla pensionärer (och alla andra) som inte kan hålla en vettig hastighet, de ligger i runda slängar i 45 km/h på 90-väg och 40 på 70-väg. Irriterande som få för en annan som klarar utan svårighet att hålla angiven hastighet både i personbil och lastbil MED släp.
Frågan är ju hur de tänkt, i mitt huvud borde det vara omkörningsförbud där man har noll sikt, medan när man har fri sikt borde kunna få köra om pensionärer och andra sniglar. Men de har väl jobbat på ICA - stället där man inte tänker mer än nödvändigt, om de tänker alls.

Nej nu ska jag snart in i säng - upp och jobba långdag imorrn.
Sedan blir det Flarken i helg :-p



Dagens skämt:

Det ringer på hos familjen Bergström och lilla Lotta öppnar:
- Hej! Jag kommer från elverket! Är din mamma hemma?
- Mamma! Farbrorn från elverket är här. Har du pengar eller ska jag gå ut och leka ett slag..?